Spectacole pentru copii – De la ce varsta?

Spectacole pentru copii… de la ce varsta?

Una din intrebarile cele mai frecvente pe care parintii ni le adreseaza este, de la ce varsta pot veni la spectacole pentru copii?

O sa generalizam putin spunand ca varsta minima de participare la evenimentele noastre tine printre altele de asteptarile pe care parintele le are vizavi de achizitiile copilului prin participarea la evenimentul respectiv.

Deja dupa varsta de 8 luni copilul este capabil sa urmareasca un personaj, este receptiv, extrem de curios si dornic sa afle, sa descopere si sa fie printre alti copii.

Faptul ca alegem sa tinem spectacole cat mai adaptate micului public, ca tinem cont de ce pare sa ii sperie , ca totul se desfasoara aproape de ei si cat mai la nivelul lor, fara lumini puternice, umbre sau intuneric,  muzica prea zgomotoasa, fac din experienta primului spectacol un moment placut atat pentru copil cat si pentru parinte.

Spectacolele sunt structurate in jurul unei componente de invatare si cu siguranta  mesajul piesei va avea rezultate mai bune la copiii mai mari. Pe de alta parte, fiecare copil este diferit si are o evolutie proprie, astfel ca varsta in anumite cazuri nu este foarte relevanta, mai ales cand vorbim de cateva luni.

In plus, un spectacol este un cumul de factori, nu este important doar daca copilul a inteles povestea sau a invatat ceva din ea, atmosfera creata este la fel de importanta, emotia transmisa de actul artistic, cadrul, decorurile, faptul ca i se cultiva interesul pentru arta, de asemenea prezenta actorului si a personajelor atat de aproape fac totul mult mai real si captivant, ca sa nu mai vorbim de componenta interactiva care ii face sa fie cuprinsi la propriu de firul spectacolului.

In general varsta este doar o recomandare din partea organizatorilor insa voi va  cunoasteti copilul cel mai bine, astfel ca este bine sa cereti mai multe detalii inainte de a alege sa participati la un eveniment.

Daca sunteti in cautarea unui  eveniment potrivit pentru copilul vostru, iata ce veti gasi la noi in aceasta luna : Pe nisip, Scufita Rosie, Alice in tara minunilor

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

kids.png

Vrei sa fii la curent cu ofertele si evenimentele noastre?

 Inscrie-te in gasca noastra de prieteni!

Te-ai abonat cu succes!