Timp de calitate cu copilul meu

Timp de calitate cu copilul meu

Din momentul in care devenim parinti totul se schimba in viata noastra. Indiscutabil nu mai avem aceeasi rutina, aceleasi preocupari, aceleasi locuri in care sa iesim. Fara sa ne dam seama totul incepe sa se invarta in jurul copilului si a nevoilor acestuia.

Cum fac totusi sa ofer calitate timpului petrecut cu acesta ?

Practic in primele luni de viata nevoile lui sunt destul de limitate, repetitive si simplul fapt ca este la pieptul tau este suficient pentru o conectare profunda cu micutul tau. Insa, pe masura ce creste si nevoia lui de atentie creste si incepe sa aiba alte asteptari de la parintele sau.

Faptul ca esti langa el, dar nu ii acorzi atentia cuvenita, nu mai este suficient. El are nevoie de tine sa fii prezent si perfect conectat la lumea lui.

Alege sa il implici in activitatile tale de moment, incurajeaza-l sa faca alaturi de tine, conecteaza-te la ritmul lui chiar daca te asteapta o lista lunga de treburi neterminate, acorda-i atentie atunci cand iti solicita chiar daca uneori are cele mai banale cereri  sau chiar initiaza un joc scurt. Daca ai mai mult timp la dispozitie puteti iesi sa zburdati impreuna intr-un parc, sa vizitati un loc pe care vi-l doreati demult sau sa participati la un eveniment pentru copii despre care sa puteti povesti impreuna mai apoi.

Insa nu uita ca, scopul este sa interactionezi tu cu el, nu alti copii, alte persoane sau sa se joace singur. Este important sa va oferiti sansa sa va apropiati mai mult unul de altul, sa comunicati mai mult, sa oferiti calitate relatiei voastre si timpului petrecut impreuna, astfel  copilul va simti prezenta, atentia si implicarea ta 100%.

Este adevarat ca nu intotdeauna reusim sa fim parintii perfecti, asa cum ne-am dori, insa faptul ca ne straduim, ne face deja perfecti pentru copiii nostri.

Tocmai pentru ca nu mereu ne este la indemana sa fim acolo pentru ei asa cum  si-ar dori este de preferat sa incercam sa anticipam aceasta nevoie a lor  si sa ne organizam timpul astfel incat sa ramana intotdeauna o particica si pentru astfel de momente .

Daca sunteti in cautare de idei, activitati sau evenimente adecvate varstei puteti  verifica pagina de FB Casuta Aventurilor sau calendarul evenimentelor  aici.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

kids.png

Vrei sa fii la curent cu ofertele si evenimentele noastre?

 Inscrie-te in gasca noastra de prieteni!

Te-ai abonat cu succes!